11-11-2019: Nimrod 2019


De Nimrod – de meesterproef van de jachthondenproeven – wordt sinds 1978 gehouden op de mooiste locaties in het land. De volgende editie zal op maandag 11 november a.s. plaatsvinden in de provincie Groningen. De proeven zijn voor het publiek buitengewoon goed te volgen. De organisatie heeft daaraan speciaal aandacht besteed en gezorgd voor goede voorzieningen.

18 honden van verschillende rassen en hun voorjagers strijden om de prestigieuze Nimrod-bokaal. Om voor deelname in aanmerking te komen, moeten tijdens de jachthondenproeven tenminste twee A-diploma’s op een Meervoudige Apporteerproef zijn behaald. Een hond mag slechts eenmaal in z’n leven aan de Nimrod deelnemen. Voor iedere genomineerde hond wordt het aantal Nimrodpunten vastgesteld door de twee beste MAP-resultaten (A-niveau) op te tellen.

Voor de Nimrod 2018 worden de 18 best-presterende jachthonden uitgenodigd. De namen van de 18 deelnemers, in vakjargon voorjagers genoemd, worden enkele weken voor de eindstrijd bekendgemaakt.

Bron: Nimrod


Terug naar agenda